Hurahtanut retkeilyyn! Hammock vs teltta vs paku

Kiitos, kun jaat eteenpäin!

||Tämä postaus sisältää yhteistyölinkkejä||

Luonto ja retkeily! Onko parempaa elämää?!
Luonnossa liikkuminen on aivan mahtavaa ja rentouttavaa sekä samalla se on liikuntaakin. Luonnossa mieli lepää ja ajatukset kirkastuu. Harvemmin ei mikään stressaa luonnossa. Luonnossa jotenkin aika pysähtyy eikä mihinkään ole kiire. On ihanaa laittaa ruokaa ja leiriä pystyyn eli tussata kaikenlaista rauhassa.

Luonnon kauneus ja rauha sekä luonnon äänet! 💚

Hurahtanut retkeilyyn!
Hammock vs teltta vs paku

Aina olen tykännyt ulkoilusta ja luonnosta mutta miten voi näin hurahtaa retkeilyyn?! Oon ihan levoton jos en pääse ulos ja luontoon! En pysty sopimaan mitään vapaapäiville jos kumminkin lähtisinkin seikkailee luontoon.
Haluan elää fiiliksen mukaa! Välillä kun tulee vapaat niin en tiedä mitä teen ja minne lähden. Paljon on kaikenlaista mitä olen miettinyt ja haluan tehdä mutta kun se lähdön aika tulee niin sit menen fiiliksen mukaan.

Varsinkin nyt kun yksin retkeilen niin voin ihan extempore lähteä kun siltä tuntuu ja vähänkin jos siihen tulee mahdollisuus. Jos on aikaa vain vähän niin otan hammockin ja lähden johonkin lähelle “pikaisesti” riippumaan tai telttailemaan koirieni kanssa. Jos on enemmän aikaa, niin pakulla vähän kauemmas seikkailemaan ja silloin on vaan taivas rajana!

Tästä  pääset lukee ensimmäisen hammock seikkailun kun pakkanen pääsi yllättää.

Retkeily

Mulla on makuupussina kolmen vuoden ajan HelSport Rago Pro Junior (koska olen niin pieni, Kolibri). Makuupussin T.Comf 0º, 0,86kg ja pakattuna 25cm x 1cm sekä talvikäyttöön, pieniin pakkasiin Mountain HardWear Bishop Pass W. Makuupussin t.Comf -9º, 1060g ja pakattuna 34cm x 21cm

Pakkaan useimmiten tavarat vesitiiviisiin pusseihin tai ihan muovikasseihin. Eriväriset pussit helpottaa tietää mitä missäkin pussissa on sekä ne näkee parhaiten. Musta väri on paha kun niitä ei meinaa löytää esim musta pipo häviää aina rinkan uumeniin.

Mukana on aina hammasharja, usein jopa sähköinen sellainen sekä tietysti hammastahna ja kasvorasva.

Retkikeittimiä mulla on kaksi. Trangia on helpompi kun ei tarvitse miettiä painoa tai tilaa. Sillä saa laitettua vaikka mitä ruokaa.
Toisena mulla on Primuksen Spider II mikä menee erittäin pieneen kasaan ja painaa vain 200g (+kaasu).
Kattilana Toaks Light Titanium 700ml Pot.

Jätesäkit on oiva keksintö! Niillä voi suojata vaikka mitä ja ne menevät istuinalustana ja vaikkapa hammockin alla tai teltan edessä mattona.

Aurinkokennolaturi on hyvä olla joka retkellä mukana. Sillä saa ladattua kaikki pienet laitteet. Laturin saa näppärästi kiinnitettyä myös rinkkaan mikä mahdollistaa vaikka puhelimen tai varavirtalähteen latauksen vaelluksen aikana.

Retkivaatteena merinovilla on paras ympärivuoden. Mulla on kerrastoja missä on merinoa 50-75% sekä 100% kerrastoja.

Teltta

Telttailu on ihanaa, varsinkin silloin kun on koirat mukana!
Mulla on teltta minkä pystyy pystyttää myös vaikka kalliolle. Tosin kovassa tuulessa ehkä huonommin pysyy kalliolla.

Telttani on The North Face, Storm Break 2 kupoliteltta. Teltassa on kaksi ovea ja eteistä missä voi säilyttää tavaroita.
Paino 2,41kg ja koko pakattuna: 55,9×17,8 cm


Teltta vain hyttysverkolla, ilman päällistä

Teltta päällisen kanssa

Makuualustana Exped AirMat Lite Plus 5 M, 183 x 50 cm
Pakattuna 22x13cm, paino 560g

Plussat:

  • on lämpimämpi
  • tilavampi
  • helpompi vaihtaa vaatteita suojassa
  • tavarat saa paremmin suojaan katseilta ja säältä
  • koirat viihtyvät paremmin (tällä hetkellä)

Miinukset:

  • saattaa painaa enemmän
  • joutuu käyttämään makuualustaa nukkuessa
  • useimmiten paikat hieman jumissa yön jälkeen
  • sateella pystyttäminen ja purkaminen vaikeampaa (ellei viritä tarppia suojaamaan, mikä tuo lisäpainoa varustukseen)
  • hitaampi pystyttää jo sen takia koska on enemmän osia sekä tarvitsee aina makuualustan tai pari täyttää

Tietysti kaikkeen vaikuttaa millaiset varusteet on! Ja jos on rahaa laittaa kiinni varusteisiin niin saat kyllä erittäin kevyen ja pienen paketin kasattua vaellukselle mukaan.

Mun telttakamat on n.3kg tossa ylhäällä olevalla setillä.

Hammock

Jos olen yksin retkellä niin valitsen hammockin. Siinä on mielestäni parempi nukkua kuin jopa omassa sängyssä. Vaikka tarppi on päällä suojaamassa niin näen luonnon ympärilläni ja siksi tykkään että olen lähempänä luontoa myös nukkuessa.

Monet usein kysyy että miten hammockissa voi nukkua kyljellään? Erittäin hyvin! Nukun yleensä vain kyljellään ja hammockissa välillä jopa mahallaan. Kun asettautuu viistottain hammockiin (silloin hammock “aukeaa” leveämmäksi) niin kyljellään nukkuminen on helppoa. Huomaan monesti että nukun usein jopa ihan suoraan eli puusta puuhun ja sekin onnistuu ihan hyvin. Välillä tosin hammockin “seinä” on silloin ihan naamassa kiinni.

Vaikka hammock vaatii kaksi puuta, sopivan välimatkan päässä toisistaan, niin silti tykkään että hamockilla pääsee paremmille ja kauniimmille paikoille nukkumaan esim. lähemmäksi veden rajaa.





-Hammockina mulla on DD Frontline.
Maton mitat 2,7 x 1,4 m. Koko setin paino 1,17 kg. Pakattuna mitat noin 27 x 17   cm. Puunhalaajat vaihdoin toisiin ja parempiin kuin DD Frontline omat.
-Tarppina DD tarp 3x3m.
Paino 950 grammaa kiiloineen, naruineen ja pakkauspusseineen. Pakkautuu  myös tosi pieneen tilaan.
-Lisäksi hammockiin viritän DD underblanket minkä takia ei tarvitse   makuualustaa koska lämmittää jopa paremmin alapuolelta.
Paino 950 g kaikkine tilpehööreineen. Pakkauskoko noin 20 x 17 x 17 cm.

Tarpin alle saa pienemmät tavarat suojaan virittämällä naruihin ja painavammat esim rinkan maahan. Sateella kannattaa rinkka suojata vielä vaikka jätesäkillä.

*Minunriippumattoni.fi

Plussat:

  • lähempänä luontoa
  • nopeampi laittaa
  • ei tarvitse makuualustaa
  • sateella kun ensin virittää tarpin niin tavarat pysyy kuivana sekä purkaessa leiriä niin tarppi on vain märkä mikä on helpompi pakata kuin teltta

Miinukset:

  • tavarat helpommin näkösällä sekä sään armoilla
  • nukut enemmän sään armoilla eli kylmänä ja tuulisena säällä viileämpi majoitus
  • pitää olla puita sekä löytää sopivan välimatkan päässä olevat kaksi puuta
    (mun malli soveltuu tosin myös maahan sillä siinä on tupla alusta ja säänkestävä pohja, hyttysverkko vain pitää viritellä jotenkin ettei ole naamassa kiinni.)

Myös hammockeiluun vaikuttaa millaiset tavarat on. Minulla ei ole kaikkein kevyimmät sekä pieneen tilaan menevät tavarat eli hammockeilu saattaa olla kevyempää kuin telttailu.

Mun hammock kamat on n.3kg yhteensä noilla DD:n kamoilla.

Tein jo kerran vertailua hammockista mikä löytyy täältä.

Pakuilu

Pakuni on Ford Transit Connect mikä on pieni paku. Olen tietysti nimennyt pakuni ja se on Ipsi. Se on just sopivan kokoinen mulle tällä hetkellä!
Pakussani oli jo valmiina pieni hylly mihin saan ihanasti järjestettyä tavarani ja siellä onkin aina osa ratkeilykamoista esim. astioita, retkiruokaa, ensiapulaukku, naruja, lamppuja, hyttyskarkottimia (Thermacell ja tiedän että tästä ollaan monta erimieltä mutta kun leiriä kasaat ja sumutteet ei auta niin tämä auttaa), kenkiä, ilmatäytteinen patja, retkituolia ja pöytä sekä jotain hygienia tavaroita. Useimmiten pakustani löytyy myös hammockeiluun kamat eli hammock, underquilt ja tarppi.

Rakastan pakuani ja aina kun nään sen niin tulee hymy huulille!

Koska pakuun mahtuu paljon tavaraa niin sitä sit yleensä myös tulee mutta silti harkitusti sillä olen järjestelmällinen ja siksi haluan että kaikki on omilla paikoillaan ja järjestyksessä. Varaudun silti kaikkeen.

Pakulla kun lähden niin otan hammockin, teltan ja pyörän (paitsi en silloin jos on koirat mukana) mukaan sekä myös kaiken muun retkeilyyn tarvittavan. Varusteissa huomioin myös sen että pärjään erilaisissa paikoissa esim jos päädyn vaikka muutaman päivän vaellukselle. Otan muutaman eri kokoisen rinkan sekä sellaisia varusteita ja ruokia millä pärjään vaelluksella. Mutta muuten varustaudun kuin lähtisin retkeilyautolla seikkailee eli on tuolia, pöytä, patja ym.


Ajon aikana pyörä ja patja on viritetty toiselle seinälle kiinni ja kun nukun laitan pyörän lipaston eteen kiinni ettei kaadu yöllä päälle. Ulos on raaski/uskalla jättää mun pyörääni. Silläkin on nimi: Sarvikuononpoikanen 🤎

Ipsin varustelu

Pidän Ipsin kevyenä ja hyvin pelkistettynä “retkeilyautona” koska ajan sillä päivittäin. Sitähän ei tiedä mitä myöhemmin…






Viritin etuikkunoihin hyttysverkon jotta voin nukkua kesällä edessä olevat ikkunat auki niin silloin taakse kiertää ilmaa

Tuulilasi toimii vaatteiden ja tavaroiden kuivatuspaikkana sekä hyvänä latauspisteenä.

Plussat:

  • mahtuu paljon tavaraa helposti
  • ei tarvitse kantaa ja pakata niin justiinsa
  • pakusta saat virtaa ladata vähän esim puhelinta
  • se on kuin pieni koti
  • vain taivas on rajana mihin kodin pystytät

Miinukset:

  • paikkoja rajoitetusti
  • polttoaine maksaa


Ihania retkiseikkailuja! 💚
Toivoo pikkumiehet Leo & Focu sekä Kolibri

*Tämä postaus sisältää yhteistyölinkkejä. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa tutustua tuotteisiin ja miettiä ostopäätöstäsi. Suosittelen vain niitä tuotteita, joita olen itse käyttänyt tai käytän parhaillaan. Mielipiteet tuotteista ovat 100% omiani.

Kiitos, kun jaat eteenpäin!

2 vastausta artikkeliin “Hurahtanut retkeilyyn! Hammock vs teltta vs paku”

    1. Riipparia teidän kyllä pitää päästä testaamaan vaikka päiväretkellä! Tykkään niin paljon nukkua riipparissani!!

Mitä mieltä olet, kommentoi.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.